Werken bij Van Dam Datapartners: Interview met Renzo Flinterman

Mijn naam is Renzo Flinterman en ik werk sinds begin dit jaar als Young Professional bij Van Dam Datapartners. Als Young Professional word ik opgeleid tot junior BI-consultant. Door middel van allerhande trainingen doe ik kennis en vaardigheden op die enerzijds betrekking hebben op de meer inhoudelijke en technische kant van het werk. Dit zijn trainingen op het gebied van Power BI, SQL, Excel en gemeentelijk beleid. Anderzijds richt een deel van de trainingen zich op mijn ontwikkeling als consultant. Hierbij gaat het over bijvoorbeeld advies- en presentatievaardigheden. 

Momenteel werk ik aan een tweetal opdrachten. Voor een gemeente ben ik bezig met het ontwikkelen van een dashboard dat real-time informatie visualiseert. Dit dashboard is bedoeld voor de beleidsmedewerkers van de betreffende gemeente. De uitdaging voor mij zit ‘m vooral in het organiseren en structureren van grote hoeveelheden data en het genereren van inzichten die de klant wenst. Uiteraard is het ook mijn taak om over dit laatste te adviseren. Een vergelijkbaar project doe ik ook voor een regionale inkooporganisatie.   

Hoe ben je bij VDD terecht gekomen? 

Ik ben via LinkedIn benaderd door een huidige collega die bij Van Dam Datapartners werkzaam was. Zij zag dat ik als Bestuurskundige was afgestudeerd en dat ik affiniteit had met informatiemanagement en data. Nadat ik meer informatie had ingewonnen over het bedrijf en de werkzaamheden was ik erg enthousiast. Ik ben gaan kijken naar beschikbare vacatures en kwam het Young Professional Programma tegen. Ik zag dit als een ideale vervolgstap, omdat ik op die manier middels trainingen verder kon bekwamen als consultant binnen het datagedreven werken en tegelijkertijd in de praktijk aan de slag kon voor een opdrachtgever.  

Wat zijn je ambities bij VDD? 

Ik wil bij Van Dam Datapartners graag een ervaren BI-ontwikkelaar worden. Ik ben echt een bouwer en word enthousiast van het ontwikkelen van dashboards en andere BI-tools. Iets maken of creëren met formules heb ik altijd al leuk gevonden. Daarom werk ik momenteel hard aan mijn kennis en skills over onder meer Power BI en Python. Op den duur lijkt het mij leuk om naast mijn eigen werkzaamheden als ontwikkelaar, mijn kennis over te dragen op anderen, via trainingen bijvoorbeeld. Maar eerst wil ik zoveel mogelijk leren en ervaring opdoen. 

Wat vind je het leukste aan werken bij VDD? 

Het leukste aan het werken bij VDD vind ik de interessante opdrachten waaraan ik tot nu toe heb mogen werken. Opdrachten, die heel goed aansluiten op mijn interessegebied. Er zit veel uitdaging in en ik krijg echt de ruimte om mij zelf hierin te ontwikkelen. Ook wordt er vanuit de Academy meegekeken naar mijn behoeften om mijn werk goed te kunnen doen. Dat is heel prettig. 

Ook vind ik het leuk dat het bedrijf zelf enorm aan het groeien is en dat ik daar mijn bijdrage aan lever. Goede ideeën worden heel erg gewaardeerd en je krijgt al snel de mogelijkheid om daarmee aan de slag te gaan. 

Wat wil je meegeven aan toekomstige collega? 

Van Dam Datapartners biedt veel mogelijkheden om je te ontwikkelen als BI-consultant. Mocht je je afvragen waar je zoal mee te maken krijgt, laat het mij dan vooral weten. Ook als het je leuk lijkt om deel te nemen aan het Young Professional Programma, dan kom ik graag met je in contact. 

Deel via

Solliciteren

Vul hieronder jouw gegevens in om te solliciteren.

Inschrijven

Training Inleiding Power BI

10 november

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Datagedreven Communicatie en Storytelling

3 november

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Datagedreven Cultuur en Organisatie

16 oktober

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Data Ethiek

26 oktober

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Leerlijn Datagedreven Werken

Vul hieronder jouw gegevens in en vink de trainingen aan die je zou willen volgen om je in te schrijven voor de Leerlijn Datagedreven Werken. Onze Academy neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om je inschrijving te bespreken.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.