Werken bij Van Dam Datapartners: Interview met Hannah Kroes

Mijn naam is Hannah Kroes, en sinds mei 2019 ben ik werkzaam bij Van Dam Datapartners. Als junior consultant binnen team Business Intelligence (BI) doe ik opdrachten waarbij ik rapportages en dashboards ontwikkel in verschillende BI-tools, data analyses doe voor klanten en meedenk over het gebruik en de inrichting van nieuwe applicaties.  

Hoe ben je bij VDD terecht gekomen? 

Tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat ik data analyse en kwantitatief onderzoek erg leuk vind, en hierop heb ik mijn vrij uit te kiezen vakken dan ook ingericht. Daarnaast ben ik altijd erg geïnteresseerd geweest in de publieke sector, zo blijkt ook uit de keuze voor mijn masterstudie: Public Administration – Public Management. Vandaar dat het voor mij geen gekke keuze was om me aan te sluiten bij een adviesbureau  dat zich focust op data binnen onder andere de publieke sector. 

Van Dam Datapartners trok me verder omdat het nog een groeiend bedrijf is, waar ruimte is om te experimenteren, je krijgt de vrijheid om zelf uit te zoeken welk pad je wil bewandelen. Naast de algemene kennis en opleidingen die iedereen binnen Van Dam Datapartners op moet doen, kan je altijd zelf aangeven waar je je verder in wilt ontwikkelen. En er is natuurlijk een enorme variatie in de opdrachten die je doet, dus je kan heel snel veel ervaring opdoen.  

Wat zijn je ambities bij VDD? 

Ik blijf me graag ontwikkelen in het bouwen en modelleren van data in verschillenden BI-tools. Daarnaast lijkt het me leuk om binnen mijn projecten meer een coördinerende rol op me te nemen. 

Welke opdrachten voer je uit? 

Momenteel werk ik één dag per week intern bij een omgevingsdienst als beheerder van het inrichtingenbestand, het bestand waarin alle milieurelevante locaties worden geregistreerd. Hierbij werk ik mee aan het verbeteren van de datakwaliteit, en het aanvullen daarvan door middel van het combineren en koppelen van verschillende databronnen.  

Daarnaast heb ik kortgeleden een opdracht afgerond bij een gemeente, in het Sociaal Domein. Binnen deze opdracht heb ik informatievragen vanuit de organisatie beantwoord en rapportages ontwikkeld binnen BI-tool Cognos.  

Binnenkort ga ik beginnen aan een nieuwe opdracht, bij een Stichting Sociale Wijkteams. Hier zal ik een dashboard door ontwikkelen en informatievragen beantwoorden door middel van data-analyses.  

Ik heb dus veel verschillende opdrachtgevers, en leuke, gevarieerde opdrachtgevers! 

Wat vind je het leukste aan werken bij VDD? 

Ik vind het ontzettend leuk dat ik ervaring opdoe bij veel verschillende opdrachten en opdrachtgevers, zo kan ik steeds beter uitzoeken wat ik wel leuk vind, en waar mijn interesses juist niet liggen. Daarnaast vind ik het erg leuk dat, hoewel veel van mijn collega’s, net zoals ik, vaak bij opdrachtgevers zijn, we toch veel contact hebben met het team en dat we elkaar op de hoogte houden van wat er allemaal speelt! Zo houden we toch binding met elkaar.  

Wat wil je meegeven aan toekomstige collega? 

Maak er vooral je eigen feestje van! Je bent vaak erg vrij om opdrachten (deels) zelf in te vullen en ook in de ontwikkeling van je eigen kennis kan je best veel zelf beïnvloeden. Neem die ruimte ook! 

Deel via

Solliciteren

Vul hieronder jouw gegevens in om te solliciteren.

Inschrijven

Training Inleiding Power BI

10 november

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Datagedreven Communicatie en Storytelling

3 november

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Datagedreven Cultuur en Organisatie

16 oktober

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Data Ethiek

26 oktober

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Leerlijn Datagedreven Werken

Vul hieronder jouw gegevens in en vink de trainingen aan die je zou willen volgen om je in te schrijven voor de Leerlijn Datagedreven Werken. Onze Academy neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om je inschrijving te bespreken.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Inschrijven

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training.