Datadriven-as-a-Service (DaaS)

DaaS is datagedreven werken op jouw manier. Jij kiest de modules die je nodig hebt en betaalt alleen voor wat je gebruikt. Makkelijk, schaalbaar en voordelig. Kies voor één van onze standaardformules of bouw je eigen formule. 

Wat is DaaS?

Datagedreven werken, daar willen steeds meer organisaties professioneel mee aan de slag. Het kan je immers helpen actueel inzicht te verkrijgen in je bedrijfsvoering en het laat je zien of je op schema loopt met het behalen van je doelstellingen. Ook zorgt het ervoor dat je beslissingen kunt nemen op basis van feiten en dat je je dienstverlening precies kunt afstemmen op de behoefte van jouw doelgroep. Genoeg reden dus om datagedreven aan de slag te gaan, maar waar moet je beginnen? 

Omdat niet elke organisatie dezelfde behoeften heeft, hebben we onze DaaS-formule ontwikkeld. Deze modulaire formule laat je precies kiezen wat je nodig hebt, zodat je in je eigen tempo kunt bouwen aan een datagedreven organisatie. Onze professionals hebben in de verschillende modules het beste van twee werelden gecombineerd: technische datatoepassingen en specialistische kennis van jouw werkveld. En met het ruime aanbod van onze Academy dragen we deze kennis graag aan jouw organisatie over. Dankzij onze standaard inbegrepen service en ondersteuning, kun je bovendien altijd bij ons terecht voor vragen, aanpassingen en doorontwikkelingen wanneer jij er klaar voor bent.

Hoe ziet jouw volgende stap in datagedrevenheid eruit?  

Domeinspecifieke formules

De DaaS-formule voor jouw werkveld

Landelijk kampen kinderopvangorganisaties met een groot tekort aan medewerkers. Er is sprake van hoog ziekteverzuim en de uitstroom neemt toe door vergrijzing en een hoge werkdruk. Vervelend voor jouw organisatie, maar ook voor de ouders en kinderen die van jullie opvang gebruikmaken. Langere wachtlijsten en minder beschikbare kindplaatsen zijn namelijk het gevolg. Voor sommige organisaties is er zelfs geen andere optie meer dan locaties (tijdelijk) te sluiten. Dé oplossing voor dit probleem bestaat niet. Wel kan een datagedreven aanpak zorgen voor meer inzicht in je bedrijfsvoering. Het geeft je betere sturingsmogelijkheden, helpt je om bedrijfsprocessen te optimaliseren en zorgt ervoor dat je belangrijke beslissingen kunt nemen op basis van feiten. Zo’n datagedreven aanpak kun je bijvoorbeeld vormgeven met de Formule Kinderopvang. Hieronder vind je de meestgekozen configuratie.

Meer informatie over de andere mogelijkheden binnen de Kinderopvang vind je hier.

Of neem direct contact op met onze Kinderopvangspecialist Suzanne Kleijn.

Gemeenten hebben de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de juiste zorg en ondersteuning van kwetsbare inwoners, zoals ouderen, mensen met een beperking, jongeren en mensen met psychische problemen. Het Sociaal Domein is echter complex en de uitdagingen zijn groot. De doelgroepen zijn diverse en hebben uiteenlopende problemen en behoeften. Ook zijn er veel verschillende instanties betrokken bij de zorg en ondersteuning.

Een van de grootste uitdagingen voor gemeenten is het vinden van de juiste balans tussen maatwerk en kostenbeheersing. Het is belangrijk dat het aanbod aansluit bij de specifieke behoeften van de doelgroep, maar tegelijkertijd moeten de kosten in de hand worden gehouden. Daarnaast is er vaak sprake van een gebrek aan informatie en samenwerking tussen de verschillende instanties die betrokken zijn bij de zorg en ondersteuning.

Datagedreven werken kan gemeenten helpen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Door het verzamelen en analyseren van data kunnen gemeenten beter inzicht krijgen in de behoeften van de doelgroep en de effectiviteit van de geboden zorg en ondersteuning. Dit maakt het mogelijk om meer maatwerk te bieden en tegelijkertijd de kosten te beheersen. Ook helpt het de samenwerking tussen de verschillende instanties te verbeteren, zodat zij elkaar beter informeren over de behoeften van de doelgroep. Zo vindt er betere afstemming over de zorg plaats, wat uiteindelijk leidt tot betere resultaten voor de doelgroep.

Onze Formule Sociaal Domein biedt jouw gemeente op diverse gebieden ondersteuning bij het datagedreven inrichten van jouw Sociaal Domein. Hieronder vind je de meestgekozen configuratie.

Meer informatie over de andere mogelijkheden binnen het Sociaal Domein vind je hier.

Of neem direct contact op met onze Sociaal Domeinspecialist Inez van de Wiel.

Gemeenten moeten zorgen voor een veilige en gezonde leefomgeving voor al hun inwoners. Een uitdagende verantwoordelijkheid, zeker nu de energietransitie en de Omgevingswet onderdeel zijn geworden van het takenpakket. We zien dan ook dat het Fysiek Domein steeds meer worstelt met het uitvoeren van de complexe opgaven in het werkveld.

De energietransitie vraagt bijvoorbeeld om grote investeringen in nieuwe infrastructuur en technologieën. Gemeenten moeten hierbij een balans vinden tussen duurzaamheid en betaalbaarheid en ervoor zorgen dat de energietransitie niet ten koste gaat van de leefbaarheid in wijken en buurten. En de Omgevingswet geeft gemeenten weliswaar meer verantwoordelijkheid en ruimte om hun eigen beleid te maken en uit te voeren, maar verlangt tegelijkertijd van hen dat ze hierin een meer integrale aanpak opstellen, waarbij ze moeten samenwerken met andere partijen en rekening moeten houden met de belangen van verschillende groepen inwoners.

Om zo goed en efficiënt mogelijk uitvoering te geven aan al deze taken, kan een datagedreven werkwijze gemeenten helpen. Door data te verzamelen en analyseren krijgen gemeenten beter inzicht in de behoeften van de inwoners en de effectiviteit van hun beleid en maatregelen. Dit maakt het mogelijk om betere keuzes te maken en de juiste prioriteiten te stellen. Voor wat betreft de energietransitie kan het bijvoorbeeld bijdragen aan het identificeren van de meest geschikte locaties voor energieopwekking. In het dossier Omgevingswet helpt het dan weer bij het opstellen van een integrale visie  op de fysieke leefomgeving. 

Onze Formule Fysiek Domein biedt jouw gemeente op diverse gebieden ondersteuning bij het datagedreven inrichten van jouw Fysiek Domein. Hieronder vind je de meestgekozen configuratie.

Meer informatie over de andere mogelijkheden binnen het Fysiek Domein vind je hier.

Of neem direct contact op met onze Fysiek Domeinspecialist Sharona Jansen.

Weet je niet waar je moet beginnen?

Neem contact op met onze Business Consultants

Aan de slag gaan met datagedreven werken kan best ingewikkeld zijn. Bovendien is elke organisatie anders. Onze Business Consultants helpen je graag vrijblijvend op weg. Zo helpen ze je in je oriëntatie en geven ze je passend advies over de mogelijkheden. Zo weet je precies welke datagedreven aanpak bij jou past. 

Begeef je in datagedreven gezelschap

Onze klanten

Op de hoogte blijven van Van Dam Datapartners?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Solliciteren

Vul hieronder jouw gegevens in om te solliciteren.

Inschrijven

Training Inleiding Power BI

10 november

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Datagedreven Communicatie en Storytelling

3 november

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Datagedreven Cultuur en Organisatie

16 oktober

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Data Ethiek

26 oktober

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Leerlijn Datagedreven Werken

Vul hieronder jouw gegevens in en vink de trainingen aan die je zou willen volgen om je in te schrijven voor de Leerlijn Datagedreven Werken. Onze Academy neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om je inschrijving te bespreken.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.