Vijf nieuwe VDD’ers aan het woord!

In februari en maart zijn er weer verschillende nieuwe VDD’ers gestart! Zo gingen Thijs, Victor en Vincent van start met het Young Professional Programma, is Koen gestart als Jr. BI Consultant en begon Madelon Prawirodirdjo als nieuwe manager van het Advies- en Onderzoekteam. In deze blog delen de VDD’ers hun ervaringen!

Thijs van Berkel

Op 1 februari ben ik gestart bij VDD. Tot nu toe is mijn tijd hier erg leerzaam geweest. Na een warm welkom met een bos bloemen kregen wij als Young Professionals aangeraden om met collega’s een welkomsgesprek te voeren via Teams. Zo leerde we ook de collega’s kennen waar je niet direct contact mee hebt en die je normaal tegenkomt tijdens de lunch of in koffiepauzes.

Als Young Professional krijgen we op verschillende vlakken trainingen, zowel op technisch vlak als binnen het sociaal domein. Ik heb zelf een achtergrond in de werktuigbouwkunde, dus het sociaal domein was nieuw voor mij. Door trainingen binnen het sociaal domein heb ik een hoop nieuwe kennis en inzichten gekregen. In deze trainingen is onder andere de WMO, Jeugdwet en Participatiewet behandeld. Deze kennis kan ik op langere termijn gebruiken om data beter te verbinden met beleid.

Ook op technisch vlak heb ik nieuwe inzichten vergaard. Een uitdagende training zoals database modelleren en SQL en een Power BI training geeft een degelijke basis om straks aan het werk te gaan als Data Engineer. Ook geeft het mij handvaten om de technische infrastructuur binnen VDD naar een nog hoger niveau te tillen.

In te toekomst ben ik van plan ik meer cursussen te volgen op het gebied van state-of-the-art data-analyse technieken en Artificial Intelligence om nog meer informatie uit de data van onze klanten te kunnen halen.

Victor Hoogendoorn

Over het algemeen is mijn start bij VDD héél goed bevallen en dat is niet in de laatste plaats door de leuke collega’s. Het was natuurlijk jammer om niet fysiek kennis te kunnen maken, maar via teams was dit ook op een leuke manier in te vullen en iedereen maakte maar wat graag tijd hiervoor vrij.

De eerste weken van het Young Professional Programma staan vooral in het teken van trainingen, zowel technisch als inhoudelijk. Ik ben blij verrast over de goede inrichting hiervan. De balans tussen training en interactie met de trainers is perfect. Ook hier natuurlijk weer jammer dat het niet op kantoor kon, maar desondanks zijn de trainingen erg interessant en boeiend. Ook hier helpt het enthousiasme waarmee de trainingen worden gegeven heel erg bij!

Daarnaast heb ik hier en daar mee mogen kijken met projecten waar collega’s mee bezig zijn en mag ik geleidelijk aan steeds meer aan het echte werk ‘ruiken’. Hierdoor wordt ook steeds meer duidelijk hoe divers de werkzaamheden kunnen zijn straks. Hier zit voor mij dan ook (voor nu) de grootste ambitie, namelijk zo veel mogelijk leren over de mogelijkheden en mijzelf technisch en inhoudelijk verder te ontwikkelen.

Ik kijk erg positief terug op mijn eerste weken en kijk dan ook heel erg uit naar wat de toekomst gaat brengen. Daarnaast kan ik natuurlijk niet wachten om de collega’s in het echt te ontmoeten en onder het genot van een biertje de week samen af te sluiten!

Vincent van Stiphout

Om in de huidige tijd te beginnen op de arbeidsmarkt is natuurlijk verre van ideaal. Des te bijzonderder was het dan ook om bij VDD aan de slag te kunnen, een bedrijf met werkzaamheden die sterk aansluiten bij mijn studie sociologie. Ook de ontvangst, inmiddels een maand geleden, was ondanks de lockdown erg warm: Iedereen stond open voor een kennismaking, waardoor je je ook direct betrokken voelde bij het bedrijf.

In de eerste week ging ook gelijk het trainingsprogramma van start. Wekelijks volg ik als young professional meerdere trainingen, waarbij ook andere collega’s aanschuiven. De eerste weken lag de nadruk hiervan meer op de technische kant, zoals het gebruik van Excel, Power BI en SQL, terwijl de laatste weken het sociaal domein inhoudelijk juist aan bod kwam. Een mooi breed palet aan onderwerpen komt dus voorbij!

Buiten de trainingen en zelfstudie om betroffen de werkzaamheden afgelopen maand voornamelijk kleinere klusjes, zoals een marktonderzoek of het doorvoeren van kleine aanpassingen in dashboards. Dit waren gelijk mooie momenten om meer bekend te raken met de manier van werken bij VDD. Vanaf komende maand ga ik mij meer op één project richten. Ik heb er ook erg veel zin in me wat steviger in een onderwerp vast te bijten en mogelijk al enige opgedane kennis in de praktijk te brengen. Dit laatste zal ongetwijfeld binnenkort wel gebeuren, gezien de vele interessante trainingen!

Madelon Prawirodirdjo

Mijn eerste maand bij Van Dam Datapartners voelt aan als een kind in een snoepwinkel.  Er is zoveel, zoveel leuks en zoveel waar ik energie van krijg dat ik niet weet waar ik kijken moet en waar ik als eerste mee wil beginnen. Ik kreeg al energie van de gesprekken en de mensen bij Van Dam Datapartners, maar nu nog meer energie bij het zien en meemaken van alles waar wij mee bezig zijn. En niet bezig zijn voor onszelf, maar juist voor diegene die dat nodig hebben. De inwoners van gemeenten met een (zorg)vraag of het ondersteunen van beleidsmedewerkers bij gemeenten met het verkrijgen van inzicht, de zorgaanbieder om door te ontwikkelen en de zorg nog beter passend te maken, leerlijnen rondom ondermijning en veiligheid en hoe data hierin kan helpen!  Kortom, te veel om hier allemaal te noemen.  Afgelopen weken ben ik bezig geweest om kennis te maken met mijn team, door lekker te wandelen leren wij elkaar ook wat minder plat en digitaal kennen. Met Inez als focusgroepmanager en Joost van wie ik het stokje heb overgenomen hebben wij een hele gave stip op de horizon gezet en zijn wij gaan bedenken welke opdrachten wij het liefste zouden willen doen vanuit onszelf, maar ook met de kennis en kunde binnen Van Dam Datapartners. Ook ben ik druk bezig geweest met mijn collega Frank om het team te laten groeien, het ziet er naar uit dat wij de komende maanden kunnen gaan verdubbelen, waardoor wij nog meer goeds kunnen doen!  Met zorgaanbieders en gemeenten ben ik in gesprek om te kijken wat wij kunnen doen vanuit onze unieke positie door beleid en BI aan elkaar te koppelen. Ik zou het heel gaaf vinden als wij daar verder in kunnen groeien met het team.

Koen Hondebrink

Is er al een hele maand voorbij? Het leek gister toen ik op kantoor kwam om mijn spullen op te halen. Toch is er sindsdien een hele hoop gebeurd.  Vier weken lang heb ik me ondergedompeld in de wereld van de kinderopvang.  Niet vanaf kantoor maar vanaf huis. Ondanks deze valse start heb ik toch op een hele prettige manier kunnen beginnen bij Van Dam Datapartners. Ik zou zelfs dankzij kunnen zeggen want de aandacht die er is voor een goed ontvangst op afstand zorgt voor veel vertrouwen. Er zelfs een vitaliteitsprogramma opgezet en gezond te blijven terwijl je thuiswerkt! Als je nieuw bent in een organisatie vallen je dingen op die voor anderen vanzelfsprekend zijn. Voor mij is dit de aandacht voor professionalisering die er is binnen Van Dam Datapartners. Business intelligence binnen de kinderopvang is nog onontgonnen gebied. Samen met klanten sta je vaak helemaal aan het begin van een proces. Het is mooi om te zien hoeveel stappen er in een korte tijd gezet zijn en spannend om hier onderdeel van uit te maken. Stappen maken is wat ik de komende tijd wil blijven doen. Over de kinderopvang ben ik voorlopig nog niet uitgeleerd. Mijn doel is om klanten niet alleen kunnen helpen met het organiseren en presenteren van hun data, maar om die data ook te kunnen gaan duiden en prognoses te maken.

Interesse in deelname aan het Young Professional Programma? Neem contact op via Academy@vandamdatapartners.nl. Of bekijk onze overige openstaande vacatures hier!

Deel via

Solliciteren

Vul hieronder jouw gegevens in om te solliciteren.

Inschrijven

Training Inleiding Power BI

10 november

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Datagedreven Communicatie en Storytelling

3 november

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Datagedreven Cultuur en Organisatie

16 oktober

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Training Data Ethiek

26 oktober

Vul hieronder jouw gegevens in om je in te schrijven voor de training. Voor deze training geldt het speciale actietarief van € 280,- per persoon.

Inschrijven

Leerlijn Datagedreven Werken

Vul hieronder jouw gegevens in en vink de trainingen aan die je zou willen volgen om je in te schrijven voor de Leerlijn Datagedreven Werken. Onze Academy neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om je inschrijving te bespreken.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Offerte aanvragen

Vink hieronder de door jou gewenste configuratie aan en vul je contactgegevens in. Onze Business Consultants nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.